Ontdek wat je bent

Light of Being Praktijk voor ZelfbewustZijn

Vakantie of tijd voor bezinning

Een inspiratiemoment om weer even tot jezelf te komen en inzicht te krijgen in de gewone menselijke onderwerpen die ons zo vaak bezighouden.

De vakantie is voor velen aangebroken, of is het ook de tijd voor bezinning?
Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse Vacantia dat staat voor ‘ vrij zijn van verplichtingen’.
Tijd om alle gewoontes te doorbreken in een andere omgeving, met andere bezigheden. Hoe ga jij je vrije tijd invullen?

Hopelijk zal deze periode je veel ontspanning geven en zullen je problemen en zorgen wat naar de achtergrond verdwijnen. Dat kan heel helend zijn.
Maar als je je teveel laat afleiden door nieuwe indrukken en omstandigheden, kun je jezelf makkelijk verliezen. Het is daarom zo waardevol als je jezelf de ruimte zou mogen geven voor inkeer en contemplatie.

Hoe zou het zijn als je je vrije tijd ook zou gebruiken voor bezinning?
Bijvoorbeeld een wandeling alleen in de natuur of een mooi moment aan het strand bij een ondergaande zon. Misschien geniet je van de volle maan in de stille nacht of laat je de natuur op je inwerken als je op die hoge berg staat met dat adembenemende uitzicht.

Lijkt dit je wat en ben je daar open voor? Want juist op zo’n moment kun je je gedragen voelen door de aarde en ga je pas echt ontspannen. Je voelt dan dat jij er bent temidden van dit wonderbaarlijke moment. Ervaar dan ook je in-en uitademing en besef dat de lucht die je inademt je omhult en verzorgt. Zo ontstaat er weer contact met je eigenheid en voel je dat je bestaat, dat jij volledig aanwezig bent en dit alles mag beleven in jou, omdat je je even hebt laten aanraken door de schoonheid van het leven.

Zo’n bezinningsmoment laat je een ander perspectief ervaren van wat je in wezen bent en waar het leven echt over gaat.

Wil je graag reageren of kennismaken?

Je mag altijd mailen of een kennismakingsgesprek van 15 minuten aanvragen.