Ontdek wat je bent

Light of Being Praktijk voor ZelfbewustZijn

Hebben goede voornemens wel zin?

Na een periode van vakantie en ontspanning is het altijd weer omschakelen naar een vast ritme van werken en andere verplichtingen. We nemen ons dan voor om niet weer te verdwalen in de drukte van alle dag.

Misschien herken je dat wel?
Heb jij ook na je vakantie een aantal concrete afspraken met jezelf gemaakt? Bijvoorbeeld dat je gezonder wilt gaan leven, meer tijd aan jezelf wilt besteden, of meer aandacht wilt geven aan je kinderen. Vul het zelf maar aan….

Maar heeft het wel zin om je dat voor te nemen?
Zijn dat geen plannen die je alleen met je hoofd hebt gemaakt, omdat ze nog niet in jou doorvoeld zijn? Daar bedoel ik mee dat het bedenken nog niet wil zeggen dat het echt in jou waar aan het worden is.
Maar wat is daar dan voor nodig?

Wat mij helpt is, als ik ga voelen wat bepaalde gewoontes met mij doen. Bijvoorbeeld dat ik me niet lekker voel als ik te weinig lichaamsbeweging heb, of dat ik me onbevredigd voel als ik te lang heb zitten scrollen op mijn telefoon.
Ik merk dat het belangrijk is om met die gevoelens echt contact te maken, zodat ik eerlijk kan toegeven dat het mij niet goed doet en dat het me bij mezelf vandaan haalt. Ik wil toch niets liever dan met aandacht in het moment zijn en bewuster met mezelf en de ander omgaan?

Dit inzicht helpt me dan om vanuit mijn verlangen iets aan mijn dagelijkse patronen te veranderen. Dan komt de verandering van binnenuit en daar kan ik dan niet meer omheen. Zo neem ik mijn verantwoordelijkheid en geef ik antwoord aan dat wat ik voel, ben als het ware trouw aan mezelf.

Mijn goede voornemen heeft dan plaats gemaakt voor een natuurlijke transformatie die overeenstemt met wat ik ben en dat zorgt voor innerlijke vrijheid, ontspanning en geluk.

Wil je graag reageren of kennismaken?

Je mag altijd mailen of een kennismakingsgesprek van 15 minuten aanvragen.