Ontdek wat je bent

Light of Being Praktijk voor ZelfbewustZijn

Jezelf ontwikkelen

Ontwikkelen is een vanzelfsprekende beweging in je leven wat direct na je geboorte al begint door alles wat je als baby ontdekt. Je eerste moment van ademhalen, je eerste bewegingen, de eerste woordjes die je brabbelt, je eerste stapjes. Het zijn allemaal momenten om het leven te leren kennen, dat gaat vanzelf.

Jezelf ontwikkelen is je bereidheid om bewust te worden hoe je met het leven omgaat. Dat hoort bij je mens zijn. Het is je ontdoen van de wikkels die je om je heen hebt opgebouwd. Het ontdoen van je beschermlagen die nodig waren omdat je bang of onzeker was of omdat je je onveilig voelde. Je wikkels afleggen is je ontdoen van je patronen en het loslaten van je conditioneringen. Bereid zijn om nieuwe mogelijkheden te benutten, uit je comfortzone stappen, onbetreden paden bewandelen, nieuwsgierig zijn, veranderingen toestaan, kortom jezelf de kans geven om te groeien en tot bloei te komen.

Jezelf ontwikkelen is geen doel, maar een antwoord op je verlangen.
Het wil zeggen dat je steeds gevoeliger wordt, gevoeliger om het leven wat je bent te ervaren, dat alles wat je beleeft door jou heen mag varen. Dat je voelt wat het met je doet en wat het je geeft. Dat je opengaat voor je eigen belevingswereld, dat je kwetsbaarder wordt en transparanter, om zo je innerlijk te ontdekken.
Als je bereid bent om jezelf die vrijheid te geven, dan zul je merken dat je beschermlagen verzachten en jij dichter bij je kern komt, bij je eigenheid, bij dat wat je werkelijk bent.

Jezelf ontwikkelen is de weg vinden naar het licht in jou. Dat je naar binnen kunt kijken en het vuurtje in jezelf voelt branden, want daar ben je thuis en het meest veilig.
Dat wens ik je van harte toe in deze donkere dagen ✨🎄✨

Wil je graag reageren of kennismaken?

Je mag altijd mailen of een kennismakingsgesprek van 15 minuten aanvragen.