Ontdek wat je bent

Light of Being Praktijk voor ZelfbewustZijn

De kwaliteit van nu bepaalt je toekomst

Een inspiratiemoment om weer even tot jezelf te komen en inzicht te krijgen in de gewone menselijke onderwerpen die ons zo vaak bezighouden.

Vandaag neem ik je mee in het Nu.

Ik hoorde laatst iemand zeggen:

Als je vanuit je hart leeft
en je weet dat het goed is,
dan ben je gelukkig
en hoef je niet bezig te zijn
met waar je bent over een paar jaar,
want de kwaliteit van nu bepaalt je toekomst.

Ik vond het zo mooi….
Maar ja, leven vanuit je hart….. dat zijn we doorgaans niet zo gewend. We leven vaker vanuit ons hoofd en willen controle houden om vooral goed om te gaan met de dingen die op ons pad komen.

Leven vanuit je hart vraagt om gevoeliger te zijn, open te gaan voor jezelf, voor de ander, voor dit moment en dat even helemaal ervaren, voelen, waarnemen, binnenlaten, proeven, opnemen….dat vraagt om affectieve aandacht waar we vaak geen geduld voor hebben of we vinden het te spannend omdat we dan eigenlijk niet weten hoe we vanuit ons gevoel gaan reageren.

Maar….hoe zou het zijn als je eens even je hoofd zou laten en je voelt dat jij hier bent op dit moment, dat je even je lichaam ervaart, met je hart erbij?
Gewoon, heel eenvoudig, een minuut samen met jezelf zijn.
Dan heb je je gedachten even gelaten en je hart geopend voor een andere kwaliteit. Dan ben je volledig aanwezig in dit moment en laat je je hart haar werk doen, voor nu, maar ook voor de toekomst.

Wil je graag reageren of kennismaken?

Je mag altijd mailen of een kennismakingsgesprek van 15 minuten aanvragen.