Ontdek wat je bent

Light of Being Praktijk voor ZelfbewustZijn

In wat voor klimaat leef jij?

We hebben het tegenwoordig steeds meer over klimaatverandering en de noodzaak om met elkaar meer verantwoordelijkheid te nemen voor de verzorging van de aarde.
Het zou eigenlijk een normale dagelijkse bezigheid moeten zijn, omdat we afhankelijk zijn van de plek waarin en waarop wij leven, maar zo vanzelfsprekend is dat niet.

Zijn we misschien te gemakzuchtig en hopen we stiekem dat het niet zo’n vaart zal lopen?
Voelen we ons dan wel verbonden met de aarde en de natuur waarin we leven? Zijn we ons wel bewust van onze eigen natuur en in hoeverre verzorgen wij onszelf? Want als mens zijn we een deel van moeder aarde. Moeten we dan niet eerst bij ons zelf beginnen ?

Het eerste wat je je kunt afvragen is:
Leef ik wel bewust met de leefruimte waarin ik me bevind, waarin ik woon, waarin ik werk, de leefruimte waarin ik me begeef?
In wat voor klimaat leef ik eigenlijk?

Je maakt zelf de wereld waarin je leeft, je creëert als het ware je eigen klimaat en dat begint bij wat je voelt, bij wat je denkt, bij je overtuigingen en oordelen en in hoeverre je op afstand of juist dicht bij je medemens leeft. Hoe sta jij in het leven? Hoe open ben jij naar je innerlijke beleving? En voel jij wat je uitstraalt naar de ander?

Het zijn best veel vragen maar niet verkeerd om hier eens bij stil te staan.

Geef jezelf eerlijk antwoord en word je bewust wat jij zou kunnen toevoegen aan een betere wereld. Het begint immers in jou, want daar ligt je verlangen naar een vredig, evenwichtig en gelukkig leven. Als jij contact maakt met het leven in jou, zul je je meer verwant voelen met het leven om je heen, zul je haar schoonheid ervaren. Mag dat dan je drijfveer zijn om liefdevol en zorgzaam te zijn voor al wat leeft?
Zo kun jij op een natuurlijke manier bijdragen aan een gezonder en harmonieuzer klimaat in jezelf en in deze onstuimige wereld. Dat kan het begin zijn van een grote verandering. Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Moeder aarde zal je eeuwig dankbaar zijn.

Doe je mee?

Wil je graag reageren of kennismaken?

Je mag altijd mailen of een kennismakingsgesprek van 15 minuten aanvragen.